Harabin nebude tolerovať také prešľapy, aké má na svojom konte sudca Kvetko

07.08.2006 Prešov

Prešov 7. augusta (TASR) - Minister spravodlivosti Štefan Harabin nebude tolerovať také prešľapy, aké má na svojom konte sudca Okresného súdu (OS) v Rimavske...
Prešov 7. augusta (TASR) - Minister spravodlivosti Štefan Harabin nebude tolerovať také prešľapy, aké má na svojom konte sudca Okresného súdu (OS) v Rimavskej Sobote Vladimír Kvetko. Podľa policajných zdrojov sudca pod vplyvom alkoholu a bez vodičského preukazu po roku opäť v nedeľu 6. augusta spôsobil dopravnú nehodu.

"Takíto ľudia nemajú čo robiť v súdnom zbore, " uviedol Harabin. Dodal, že o prípade je informovaný a okamžite pozastavil Kvetkovi výkon sudcovskej funkcie.
Harabin tak reagoval na dnešnej tlačovej konferencii v Prešove po stretnutí s vedením tamojšieho krajského súdu a s predsedami OS v Prešovskom kraji.
V tejto súvislosti reagoval aj na fakt, že asi 75 percent návrhov podaných bývalým ministrom spravodlivosti Danielom Lipšicom na disciplinárne konanie voči sudcom sa uzavrelo ako neopodstatnených a konanie proti nim bolo zastavené. Podľa Harabina to nie je dobrý jav, ktorý vyvoláva vo verejnosti nezdravé nálady proti súdnictvu ako celku. Nový šéf rezortu chce postupovať ináč. Proti sudcom, ktorí sa dopustia konania nezlučiteľného s postavením sudcu začne konať až po právoplatnom rozsudku. Bude to mať aj priamu súvislosť s medializáciou takéhoto prípadu.
 

Vyberte región